Gjøre en genseroppskrift om til jakke…

Jeg har hatt flere kunder som har ønsket å gjøre genseroppskrifter om til jakker/kofter i stede, så jeg har laget en enkel forklaring på hvordan dette kan gjøres 🙂

Når du skal strikke en genser om til en jakke, er det egentlig ingen hokus-pokus 🙂
Les hele beskrivelsen før du starter, her er nemlig noe om knapphull som er viktig før du starter .

Legg opp det maskeantallet du skal ha ifølge oppskriften for din størrelse + 12 masker ekstra i Lettlopi, her må du tilpasse etter strikkefastheten på garnet. Så starter du med å strikke vrangborden,  frem og tilbake istedefor rundt.
Når vrangborden er så lang som du vil ha den, setter du de første 6 og de siste 6 maskene på en egen tråd og så legger du opp 6 ekstra masker i midten og begynner å strikke rundt.

De 6 nye maskene pleier jeg strikke ”1 vrang, 4 rett, 1 vrang” slik at du hele tiden vet hvor omgangen begynner og slutter. Disse 6 maskene strikkes ikke inn i mønsteret, men strikkes med hovedfargen du holder på med.
Strikk ferdig lengden på bolen, strikk så ermene og sett sammen som ifølge oppskriften hvis du strikker rundfelling. Skal ermene syes i til slutt fortsetter du til halsfellingen.
Fortsett med oppskriften til du skal starte på vrangboden i halsen, sett så arbeidet litt på vent mens du strikker knappestolpene.

Ta nå de 6 maskene av en av trådene nede og strikk knappestolpen. Legg opp 4 nye masker (inn mot bolen). Strikk vrangbord over de 6 maskene du tidligere har vrangbord og glattstrikk over de siste 4 maskene. Disse 4 maskene skal brettes inn på baksiden når du har sydd og klippet opp midtmaskene. Strikk til stolpen er like høy som resten av arbeidet, fell de 4 glattstrikkede maskene og sett de andre 6 maskene sammen med resten av halsen. Dette gjør du på begge sider.
MEN, du må huske å strikke knapphull på en av stolpene, hvor mange knapphull avhenger av hvor mange knapper du ønsker i jakken, normalt skal det være 6-8 cm mellom hver knapp, men se gjerne på andre plagg hvordan du ønsker det. Noen ønsker knapper kun i øvre halvdel av jakken, andre helt ned. Dersom du skal ha knapper helt ned må du huske å strikket knapphull også i starten av vrangborden.
Knapphullet strikkes på følgende måte på de 6 maskene på stolpen – 3 rett, en maske løst av, 1 rett, trekk den løse masken over, 2 rett. På neste omgang legger du opp en ny maske der hvor du felte på forrige omgang.

Håper du skjønner oppskriften min her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *